вгору

Чи подається Д1 до Розрахунку платниками ЄСВ у разі, коли не використовувалась праця найманих осіб?

Форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затверджені наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773 (далі – Порядок).

Нагадаємо, Податковий розрахунок (ідентифікатор форми J/F0500106) має шість додатків. Одним із яких є Додаток 1 (Д1) «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» (ідентифікатор форми J/F0510106).

Згідно з абз. 2 п. 1 розд. ІV Порядку, якщо платник ЄСВ у звітному кварталі не використовує працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, – додаток 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» до Розрахунку за відповідний квартал не подається.

Таке роз’яснення було надано на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 201.06.01.

Зверніть увагу! Додаток Д1 подається щоквартально починаючи з І кварталу 2021 року платниками ЄСВ щодо кожної застрахованої особи у розрізі місяців звітного кварталу.

Про те, як заповнити Д1 у M.E.Doc читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.