вгору

Чи є визначений строк експлуатації для РРО?

18.07.2022

Строк експлуатації РРО встановлює виробник. Відповідно до п. 2 Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого постановою КМУ від 12.05.2004 р. № 601, строк служби - строк, протягом якого виробник (постачальник) гарантує працездатність реєстратора розрахункових операцій (далі - РРО), у т. ч. комплектувальних виробів та його складових частин, збереження інформації у фіскальній пам’яті за умови дотримання користувачем вимог експлуатаційних документів.

У випадку, якщо виробником (постачальником) не встановлено строку служби, слід керуватися нормою щодо семирічного з моменту введення в експлуатацію, але не більше дев’яти років від дати випуску, строку служби апарата.

Про це інформує ДПС в Одеській області.

Зазначимо, що гарантійний строк експлуатації РРО обчислюється від дати введення його в експлуатацію.

! Після закінчення строку служби РРО виробник не гарантує подальшу працездатність такого РРО в цілому, його комплектувальних вузлів та складових частин, а також не гарантує збереження інформації у фіскальній пам’яті такого апарата, тобто реалізації фіскальних функцій, які є обов’язковими для РРО відповідно до вимог Закону №265

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.