вгору

Чи застосовується штраф за неподання або несвоєчасне подання податкового розрахунку за ф. 1ДФ на період карантину?

Нагадаємо нашим читачам, що відповідно до п.52-1 пп.10 розд. XX Податкового кодексу України (далі – ПКУ) на період карантину штрафні санкції, зокрема, за неподання або несвоєчасне подання податкового розрахунку за ф. 1ДФ, не застосовуються.

Водночас, зміни в частині незастосування до податкових агентів адміністративної відповідальності на період карантину до Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) не вносились.

Отже, за неподання або несвоєчасне подання форми №1ДФ під час карантину до посадових осіб підприємства, а також до ФОП – роботодавців, може бути накладено адміністративний штраф.

А саме, част. 1 ст. 163 прим. 4 КУпАП визначено, що неповідомлення або несвоєчасне повідомлення державним податковим інспекціям за встановленою формою відомостей про доходи громадян, – 

тягне за собою попередження або накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян – суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі від 2-х до 3-х неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

За повторне порушення протягом року – у розмірі від 3-х до 5-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Роз’яснення розміщено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР» (категорія 103.26).

Про штрафи та перевірки у період карантину читайте  у Блозі бухгалтера та у розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

новини, Медок