вгору

Дайджест цікавого функціоналу та інструкцій від M.E.Doc за жовтень

У цьому матеріалі пропонуємо огляд цікавого функціоналу та інструкцій від M.E.Doc за жовтень 2019 року.

Нагадаємо, що у Блозі бухгалтера та в розділі Інформер програми M.E.Doc щодня Ви знайдете найважливіші новини, які стосуються бухгалтерів, роз’яснення контролюючих органів, корисні інструкції щодо роботи та приклади заповнення звітності від наших експертів.

1. Користувацькі налаштування комплектів підписів.

У розділі Первинні документи програми додано новий модуль Користувацькі налаштування комплектів підписів (оновлення 11.01.023).

У модулі користувачі можуть налаштовувати власні комплекти підписів для первинних документів. Завдяки новому функціоналу можливо визначити пріоритети комплектів підписів при підписанні первинних документів за власними потребами, а саме:

забезпечити наявність підпису на документі тієї чи іншої посадової особи;

визначити умови застосування комплекту підписів відповідно до внутрішніх положень підприємства тощо.

Докладно про новий модуль читайте в Інструкції.

2. Автоматична обробка документів.

Реалізовано можливість автоматичного створення других примірників акцизних накладних та розрахунків коригування акцизних накладних (оновлення 11.01.023).

А саме, у розділі Первинні документи – Автоматична обробка документів у вкладці Відправка первинних документів автообробником контрагенту додано опцію Формувати та відправляти другі примірники АН, РКАН за наявності зареєстрованих перших примірників.

Докладніше читайте у релізі оновлення 11.01.023.

3. Округлення зарплати

Для користувачів, які нараховують зарплату за допомогою модуля M.E.Doc.Зарплата, було зроблено доопрацювання, завдяки якому можна округляти суму зарплати, яка виплачується працівнику (оновлення 11.01.023). Це пов’язано із вилученням з готівкового обігу монет дрібних номіналів 1,2 та 5 копійок, а також припиненням карбування НБУ монет номіналом 25 коп.

Так, до розділу Параметри додано опцію Округлення виплачуваних сум до 10 копійок для працюючих робітників та звільнених. При обраному варіанті округлення сума, яка підлягає виплаті, вказується кратна 10 копійкам. При цьому, решта (залишок менше 10 коп.) додається до зарплати наступного місяця.

4. Повторна відправка ПН/РК, які не мають фінальної квитанції.

Також нагадаємо про корисний функціонал, який можуть налаштувати наші користувачі в програмі. Це функція повторної відправки документів, які не мають фінальної квитанції (оновлення 11.00.026). Для цього в розділі Первинні документи - Автоматична обробка документів у вкладці Налаштування обробки документів СЕА потрібно встановити позначку у полі Відправляти документи, які не мають фінальної квитанції, повторно. Тоді через вказаний інтервал будуть повторно відправлені документи, що не мають фінальної квитанції, зокрема, податкові накладні та розрахунки коригування до них.

Дивіться просто зараз відеоогляд корисних пам’яток від експертів каналу M.E.Doc!