вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за липень 2022 р.

Ось вже і другий місяць літа позаду. П'ять місяців запеклої боротьби за нашу свободу. Кожен з нас веде боротьбу на своєму фронті: хтось на передовій, а хтось - в тилу, наближаючи нашу ПЕРЕМОГУ.

Так, і команда M.E.Doc, працює не зважаючи ні на що. Працює задля Перемоги, працює для Вас, наші дорогі користувачі.

Традиційно, на початку місяця зібрали дайджест з новими доробками, які були випущені в липні 2022 року у M.E.Doc, зокрема, в функціоналі програми.

  1. Звітність

Первинні документи - Реєстр звітів:

Реалізовано можливість заповнювати дані про номер рахунку та найменування банку значеннями, вказаними у розділі Картка підприємства - Рахунки, у відповідних полях звіту «Додаток 4. Заяви про повернення суми бюджетного відшкодування та/або суми коштів на рахунку у СЕА ПДВ та/або врахування реєстраційної суми платника податку, що реорганізується, в обрахунку реєстраційної суми правонаступника» (J/F0299823).

  1. Первинні документи

Реєстр електронних документів:

1. Розширено можливості функції Відправка документа на допідписання. Тепер можна зазначати контактні дані співробітника, що відправляє документ на допідписання.

Додано вікно Персоніфікація посилання, в якому в області Відправник посилання, необхідно заповнити контактні дані співробітника, який відправляє документ на допідписання:

  • ПІБ,
  • е-mail,
  • номер телефону.

За замовчуванням поля області Відправник посилання заповнюються даними з Картки авторизованого користувача.

2. Реалізовано автоматичне додавання налаштувань переносу полів для функції Створити на основі у типових шаблонах для створення документа Видаткова накладна на основі Рахунку. Налаштування доступні для типових шаблонів у модулі програми Первинні документи - Налаштування переносу полів для функції створити на основі.

3. Відкориговано відображення зображень підписів та печаток при збереженні документа за допомогою команди головного меню Файл - Друк в PDF у разі, якщо увімкнено опцію Накладати зображення підписів під час друку або друку в PDF у розділі Адміністрування - Параметри системи.

4. Також відкориговано збереження даних за допомогою команди головного меню Файл - Експорт - Експорт таблиці в Excel за умови використання фільтру на панелі інструментів по колонках Статус та Сума.

5. Налаштовано відображення вкладки Графічне відображення на боці організації, що затверджує документ, за умови, якщо отриманий документ вже був затверджений за посиланням.

6. Додано можливість групового візування виділених документів. У головному меню Файл та у контекстному меню додано команду Візувати. Команда доступна, якщо для виділених документів у модулі Користувацькі налаштування комплектів підписів налаштовано підпис з типом Візування.

7. Реалізовано можливість збереження історії ярликів та приміток при експорті обраних документів. У головному меню Файл та у контекстному меню додано команду Експорт документа з історією ярликів та приміток. Команда доступна, якщо серед виділених у реєстрі документів наявний хоча б один документ, що містить ярлик та/або примітку.

8. Реалізовано можливість вводити коментар при відправці документа на допідписання. У вікні Персоніфікація посилання додано поле Коментар. Введений коментар зазначається у листі-повідомленні з посиланням на документ, що надходить на електронну адресу отримувача.

9. Налаштовано збереження розширення файлів у нижньому регістрі при експорті документів з підписами у форматі .p7s за допомогою команд Документ з підписами в одному файлі та Документ та підписи окремими файлами.

Реєстр податкових документів:

Реалізовано відображення на боці контрагента-отримувача даних у полях розробника Вид цивільно-правового договору та Згідно рахунку-фактури для ПН/РК, що були отримані з ЄРПН у відповідь на «Запит щодо отримання відомостей з Єдиного реєстру податкових накладних» зі встановленим параметром Імпорт документу з квитанцією. Дані про договір та рахунок-фактуру переносяться з ПН/РК, які були отримані від контрагента-відправника, за наявності таких документів у базі програми.

  1. РРО

Реєстр документів РРО:

Налаштовано роботу модуля Реєстр документів РРО при використанні СКБД Firebird 2.1.

  1. Зарплата

Звіти

Додано можливість формування звіту S0301013 «1-ПВ. Звіт з праці (місячна)» за обраними підрозділам та за обраними працівниками.

  1. Адміністрування

Управління ролями - Доступ до підсистем:

Додано новий розділ налаштувань ролі Адміністрування - Система відображення квитанцій. У розділі здійснюються налаштування доступу до функціоналу Відмітити всі повідомлення як прочитані.

Для користувачів, у яких в налаштуваннях ролі встановлено опції Система відображення квитанцій та Відмітити всі повідомлення як прочитані, доступна Система відображення квитанцій по кнопці https://lh4.googleusercontent.com/wNVsZIPwo3niBiQd28lxvrCP_KYFsMfgAziqVhjqHxAXJtaiZ8laIq28b_gA6DmE4vAhYG_frjtGpcnsr-8_GDcUfdBhkurlNaUe2vbenpb_646XdZZD-NBHig5FGCdH5CxfD0e1QbyAhpWec3AfPQна панелі інструментів з можливістю відмічати всі повідомлення як прочитані, а також доступний пункт головного меню Сервіс - Відмітити всі повідомлення як прочитані.

Параметри системи - Електронна пошта:

Для зручності користувачів реалізовано можливість автоматичного заповнення налаштувань електронної пошти для прийому і відправки повідомлень у програмі M.E.Doc у разі використання хостингу Exchange online або Office 365.

На вкладці налаштувань Електронна пошта додано кнопку Використовую Office365.

! Кнопка доступна за умови введення у полі Адреса будь-якої поштової скриньки, крім доменів @ukr.net, @gmail.com або @meta.ua.

Додано інструкцію з налаштування авторизації у поштових скриньках Outlook з використанням паролів додатків для прийому і відправки повідомлень у програмі M.E.Doc.

Управління користувачами:

Реалізовано заповнення електронної адреси користувача при створенні Картки користувача на основі даних з Active Directory за допомогою команди Створити картку користувача - Додати користувача з AD. Дані про електронну адресу переносяться з відповідного поля Active Directory. Щоб оновити з Active Directory дані вже існуючого користувача, необхідно виконати команду Створити картку користувача - Додати користувача з AD та обрати ім’я користувача, дані якого потрібно оновити.

Такоє є можливість оновлювати дані користувачів з Active Directory у будь-який момент часу. Щоб оновити з Active Directory дані вже існуючої групи користувачів, необхідно обрати назву групи та виконати команду головного меню Файл - Імпортувати групу з AD.

Вікно відкритого документа:

Для зручності користувачів у вікні відкритого документа реалізовано відображення періоду, за який створено документ. Назва періоду відображається у нижньому правому куті вікна, поруч з панеллю керування масштабом відображення документа.

Докладніше про всі доробки та оновлення програми M.E.Doc, які відбулись протягом липня 2022 р., читайте у релізах оновлень 11.02.079, 11.02.080.

Щоб не пропустити важливого, слідкуйте за оновленнями M.E.Doc! Ми працюємо саме для Вас!

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.