вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за вересень 2023 р.

Продовжуємо вас інформувати про новинки та основні доробки, що відбулись в програмі M.E.Doc у вересні 2023 року.  

1. Звітність 

Об’єднана звітність ПДФО та ЄСВ  

Звертаємо увагу наших користувачів, що з 1 жовтня 2023 року податкові агенти вперше подають Розрахунок з ПДФО та ЄСВ з додатками за оновленою формою за звітний (податковий) період – III квартал 2023 р. У програмі M.E.Doc вже є нові форми Розрахунку та додатків, зокрема:  

  • J/F0500109 Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску. 

Докладніше про це читайте тут. 

2. Первинні документи 

У Реєстрі електронних документів з'явилася можливість відправки нової версії форми документа F0100213 «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у Райффайзен Банк.  

Відправляти статистичну та фінансову звітність, для якої була отримана позитивна Квитанція №2, також можна у модулі Реєстр звітів за допомогою команди Наступні дії - Відправити у банк.  

3. Зарплата  

Ми врахували зміни щодо порядку розрахунку середньої зарплати для компенсації за невикористані відпустки (види оплат КНВ, КВЗ). Докладно про те, що змінилось у порядку, читайте у наших матеріалах тут і тут. 

4. Довідники 

Як завжди, ми стежимо за оновленням довідників: 

  • Довідник податкових пільг станом на 31.08.2023 року; 
  • Довідник ознак доходів фізичних осіб; 
  • Класифікатор професій ДК 003:2010; 
  • Коди програмної класифікації видатків (КПКВ); 
  • Довідник Держфінмоніторингу; 
  • довідники НБУ (Призначення платежу, Питання щодо управління ризиками у сфері фінансового моніторингу, Відповіді на питання щодо управління ризиками у сфері фінансового моніторингу).  

Картка підприємства  

Для резидентів Дія Сіті - додано можливість обирати тип Резидент Дія Сіті у полі Тип організації (розділ Картка підприємства - Пенсійний фонд).  

Адресна книга  

Увага! Актуалізовано адресу відправки документів до Мінекономіки за прямим з’єднанням - https: //ezvit.me.gov.ua/WebSrvMERTU/gate.asmx.  

5. Адміністрування  

В Журналі подій додано можливість налаштовувати фіксацію події оновлення даних по контрагенту з ЄДК у ручному та/або автоматичному режимах. За замовчуванням параметри увімкнені. 

Детальніше про основні доробки та оновлення у програмі M.E.Doc протягом вересня 2023 р. читайте у релізах оновлень 11.02.118, 11.02.119.