вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за жовтень 2023 р.

Продовжуємо вас інформувати про новинки та основні доробки у програмі M.E.Doc  

Нагадуємощо на наших інформаційних джерелах (Блог бухгалтера, Інформер програми M.E.Doc, Telegram-канал) ви щодня можете знайти корисні та цікаві матеріали, новини, роз’яснення контролюючих органів, інструкції тощо. 

Наразі ми розкажемо, які основні доробки були зроблені у жовтні 2023 року в M.E.Doc. 

Звітність 

В оновленні програми 11.02.122 було додано в Реєстр звітів нову форму: 

  • J1308701 Заява про взяття на облік/зняття з обліку підзвітної фінансової установи. 

Ця форма  подається у разі потреби. Докладно про те, кому подавати цю заяву та коли, читайте у нашому матеріалі. 

Первинні документи 

В Реєстрі електронних документів тепер є можливість: 

  • групового підписання документів; 
  • повторної відправки документів за допомогою команди Відправити знову у головному меню Файл, у контекстному меню та на панелі інструментів; 
  • відправки нової версії форми документа Податкового розрахунку з ПДФО та ЄСВ (J/F0500109) у Райффайзен Банк та у ПриватБанк, а також форми Додатка 4 ДФ (J/F0510409) у МТБ Банк. 

В Реєстрі податкових документів реалізовано можливість формувати та відправляти Запити щодо отримання відомостей з ЄРПН (J/F1300107) за даними отриманих Квитанцій про реєстрацію ПН/РК (J/F1490902), що мають статус Реєстрація зупинена. 

Адміністрування 

У розділі Параметри системи – Документообіг було реалізовано: 

  • візуалізацію електронного підпису за допомогою QR-коду у екранних та друкованих формах документів. Це покращить процес перевірки автентичності документів.  

Тепер при встановленні відмітки Спосіб візуалізації інформації про підписантів доступні опції: 

- QR-code - якщо опцію встановлено, то при перегляді документів, під час друку та друку в PDF інформація про електронний підпис у документі буде відображатися у вигляді QR-коду; 

- Текстова інформація - якщо опцію встановлено, то при перегляді документів, під час друку та друку в PDF інформація про електронний підпис буде відображатися у вигляді тексту. 

Докладніше про всі доробки та оновлення програми M.E.Doc, реалізовані протягом жовтня 2023 р., читайте у релізах оновлень 11.02.120, 11.02.121, 11.02.122 та 11.02.123.