вгору

Деякі послаблення карантину: набрала чинності постанова Уряду

Набрала чинності постанова КМУ від 14.05.2020 р. № 377 «Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211» щодо деяких послаблень карантину.

Що додатково дозволено?

1. Пересування групою осіб у кількості не більше ніж вісім осіб, крім випадків службової необхідності.

2. Роботу cуб’єктів господарювання з торговельного обслуговування, зокрема магазинів, що розташовані в торговельно-розважальних центрах, за дотримання санітарних і протиепідемічних заходів ((засоби індивідуального захисту (далі – ЗІЗ), відстань між відвідувачами тощо)). 

 Робота фітнес-центрів, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо) у ТРЦ , закладів культури, інших закладів розважальної діяльності досі під забороною.

3. Діяльність з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках, у т. ч. під тентами, на верандах (раніше було – просто неба), за умови забезпечення дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох осіб (було – не більше двох) за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), діяльності з надання зазначених послуг із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос за умови, що суб’єкт господарювання, який провадить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», та за умови забезпечення персоналу ЗІЗ (зокрема захист обличчя, очей, рук) і перебування відвідувачів, крім часу приймання їжі, у засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, у т. ч. виготовлених самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Про послаблення карантинних обмежень  з 11.05.2020 р.  та про затверджені тимчасові рекомендації щодо роботи бізнесу на карантині дізнайтесь з Блогу бухгалтера, Інформеру програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.