вгору

Держслужбовцям дозволено гнучкий режим робочого часу

Викладено у новій редакції правила робочого часу і часу відпочинку державного службовця. Відповідні зміни були внесені наказом Національного агентства України з питань державної служби від 31.07.2020 року № 143-20, який набрав чинності з 27.10.2020 року. 

Тепер за ініціативою державного службовця і згодою його безпосереднього керівника та керівника самостійного структурного підрозділу (за наявності) такому державному службовцю може встановлюватися гнучкий режим робочого часу, який є відмінним від визначеного правилами внутрішнього службового розпорядку режиму роботи державного органу.

Гнучкий режим робочого часу може бути фіксованим або змінним.

При фіксованому режимі робочого часу державного службовця визначається початок і кінець робочого часу, час початку і закінчення перерви для відпочинку і харчування. При цьому державному службовцю може визначатись відмінна від встановленої у державному органі тривалість роботи по днях тижня, а також поділ робочого дня на частини.

При змінному режимі робочого часу державного службовця відсутній фіксований початок, кінець і тривалість робочого дня, на державного службовця не поширюється встановлена у державному органі тривалість роботи по днях тижня, за потреби можуть визначатися періоди часу, в які державний службовець зобов’язаний бути присутнім на робочому місці. При змінному режимі робочого часу державного службовця є обов’язковим облік щоденної тривалості його робочого дня.

Нагадаємо нашим читачам, що норми щодо гнучкого режиму робочого часу були введені до Кодексу законів про працю України (ст. 60) Законом України від 30.03.2020 року № 540-IX. Про проєкт цього закону читайте у нашому матеріалі.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.