вгору

До 15 грудня 2021 року можна уточнити реквізити для отримання карантинної допомоги 8000 грн

Нагадаємо нашим читачам, що 09.04.2021 року набрав чинності Закон України від 30.03.2021 р. № 1358-IX щодо надання одноразової карантинної допомоги у розмірі 8000 грн ФОП та працівникам червоної зони. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Для отримання такої допомоги потрібно було надати відповідну заявку. Про це читайте тут. При цьому були випадки, коли застраховані особи не змогли отримати допомогу через неправильно оформлені реквізити.

За повідомленням Мінсоцполітики, постановою Уряду надано можливість застрахованим особам, які зверталися щодо оформлення допомоги у квітні-травні поточного року у зв’язку з запровадженням в окремих регіонах «червоного» рівня карантинних обмежень, але не змогли отримати допомогу через неправильно зазначені банківські реквізити, повторно звернутися через Портал Дія для її отримання.

Інформація про необхідність подання повідомлення про уточнення реквізитів банківського рахунка для виплати допомоги надійде застрахованим особам від Мінцифри засобами Порталу Дія.

Застраховані особи після надходження відповідного повідомлення для отримання допомоги у розмірі 8000 гривень зможуть до 15 грудня 2021 року включно сформувати та подати повідомлення засобами Порталу Дія із зазначенням правильних реквізитів банківського рахунку для виплати 8000 гривень.

Перерахування допомоги буде проводитись АТ „Ощадбанк” на банківський рахунок (за стандартом IBAN) у банку, в якому відкрито рахунок, зазначений у повідомленні.