вгору

До уваги роботодавців! ПФУ відтермінував строк подання інформації щодо змін про рух кадрів

ПФУ реалізував можливість подання роботодавцями в режимі реального часу відомостей про прийняття працівника на роботу, його переміщення з одного структурного підрозділу до іншого, переведення на іншу постійну посаду, звільнення, поновлення на роботі, тимчасове припинення, або відновлення дії трудового договору через особистий кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг ПФУ. 

Дана норма визначена постановою Кабміну «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану» від 05.06.2024 р. № 650.  

Зверніть увагу! Відомості про трудові відносини з працівниками, що мали місце в період з 08.06.2024 року по теперішній час, роботодавці можуть подати до завершення апробації запровадженого на вебпорталі електронних послуг ПФУ в кабінеті страхувальника нового сервісу, а саме до 01.08.2024 року.  

Після 1 серпня 2024 р. можна буде подати лише відомості про рух кадрів, які відбулись не пізніше, ніж протягом наступного дня після настання відповідної події. 

Про це повідомили фахівці ГУ ПФУ в Вінницькій області. 

Про найактуальніші питання щодо подання до ПФУ відомостей про трудові відносини з працівником читайте в Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі