вгору

ДПС та Держмитслужба функціонуватимуть в форматі двох єдиних юросіб

30.09.2020 р. КМУ прийняв низку рішень для забезпечення функціонування ДПС та ДМС у форматі двох єдиних юридичних осіб.

Концепція єдиної юрособи для ДПС та Держмитслужби реалізується в Україні відповідно раніше прийнятих Законів, а також на виконання домовленостей з МВФ.

А саме:

  • ліквідувати територіальні органи ДПС як окремі юридичні особи публічного права та утворити відокремлені підрозділи ДПС (без статусу юридичних осіб);
  • необхідно реорганізувати територіальні органи, як окремі юридичні особи публічного права – у відокремлені підрозділи Держмитслужби (митниці).

Забезпечення функціонування ДПС та ДМС у форматі двох єдиних юридичних осіб передбачено абзацом третім пп. «ж» п. 1 ст. 1 Указу Президента України від 08.11.2019 р. № 837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» та Меморандумом про економічну та фінансову політику з Міжнародним валютним фондом (строк виконання структурного маяка – 01.01.2021 р.).

Про це повідомив Мінфін.

Про те, що тероргани ДПС та Держмитслужби планують зробити відокремленими підрозділами без статусу юросіб, ми інформували у Блозі бухгалтера та в Інформері програми M.E.Doc. Приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу.