вгору

ДПСУ опублікувала ставки місцевих податків та зборів - 2023

На офіційному веб-сайті ДПС розміщено зведену інформацію про розмір та дату встановлення на відповідних територіях ставок місцевих податків і зборів, а також про встановлені податкові пільги, які надані в електронному вигляді органами місцевого самоврядування.

Відповідно до вимог ст. 12 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) сільські, селищні, міські ради та ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад (далі - органи місцевого самоврядування), в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів та подають їх копії до контролюючих органів за місцезнаходженням об'єктів оподаткування (в якому перебувають на обліку платники відповідних місцевих податків і зборів).

Нагадаємо, що згідно з новою редакцією пп. 12.3.3 ПКУ органи місцевого самоврядування до контролюючих органів надсилають не тільки копії прийнятих рішень про встановлення місцевих податків та/або зборів та про внесення змін до таких рішень, а й в електронному вигляді інформацію щодо ставок та податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборів у порядку та за формою, затвердженими Кабміном. Інформація надається не пізніше 25 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування встановлених місцевих податків та/або зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборів.

Форми та Порядок надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 № 1330.

На контролюючі органи покладено обов'язок складати зведену інформацію про розмір та дату встановлення ставок місцевих податків і зборів, а також про податкові пільги на відповідних територіях, на ДПС - оприлюднення такої інформації на офіційному веб-сайті.

Більше корисної інформації читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі