вгору

Електронне адміністрування ПДВ зазнає змін

На сайті ДПСУ розміщено проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування ПДВ».

Основною метою підготовки даного проєкту постанови є приведення положень Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою Кабміну від 16 жовтня 2014 року № 569 «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість» (далі – Постанова № 569), до норм Податкового кодексу України (далі – ПКУ) з урахуванням змін, внесених Законом № 466-ІХ.

Відповідно до п. 200-1.3 ПКУ з урахуванням змін, внесених Законом № 466-ІХ, установлено, що під час розрахунку показника ∑ПопРах враховується, зокрема, сума коштів, вилучених та зарахованих контролюючим органом на рахунок платника податку у системі електронного адміністрування податку відповідно до ст. 95 ПКУ в рахунок погашення податкового боргу з ПДВ по задекларованих до сплати податкових зобов’язаннях за періоди починаючи з 01 липня 2015 року, визначених платником податків у податковій декларації з ПДВ або уточнюючому розрахунку.

В той же час, Законом № 466-ІХ врегульовано питання щодо перерахунку реєстраційної суми платника у випадку відновлення за рішенням контролюючого органу його реєстрації платником ПДВ, анульованої за рішенням контролюючого органу.

Такий перерахунок здійснюється контролюючим органом протягом 3-х робочих днів, що настають за днем внесення контролюючим органом до реєстру платників ПДВ змін щодо скасування анулювання реєстрації такого платника, крім випадків, коли на момент скасування рішення про анулювання реєстрації, особа застосовує спрощену систему оподаткування

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі

Електронне адміністрування ПДВ, СЕА ПДВ