вгору

Електронний фіскальний звіт: роз'яснення від ДПС

12.12.2019

Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» від 20.09.2019р. № 128-ІХ вводить можливість застосування програмних РРО, які передбачають складання саме електронних документів.

Отже, електронний фіскальний звіт – це:

а) документ, створений реєстратором розрахункових операцій (далі - РРО), який переведено у фіскальний режим роботи, що містить дані фіскального звіту, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити фіскального звіту за встановленою формою;

б) документ, створений програмним РРО, що містить дані фіскального звіту, зареєстрований фіскальним сервером контролюючого органу, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити фіскального звіту за встановленою формою.

За загальним визначенням, фіскальний звіт – це документ встановленої форми, створений у паперовій та/або електронній формі (електронний фіскальний звіт) РРО або програмним РРО, що застосовується для реєстрації операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, який містить дані про виконані операції з початку робочої зміни касира.

Денний звіт – це документ встановленої форми, створений у паперовій та/або електронній формі реєстратором розрахункових операцій або програмним реєстратором розрахункових операцій, що містить інформацію про денні підсумки розрахункових операцій, проведених з його застосуванням.

Нагадаємо, що електронний фіскальний звіт може створити і апаратний РРО, але якщо звіт створено програмним РРО, то такий документ обов’язково зареєструється ДПС на фіскальному сервері.

Таке роз’яснення було надано податківцями ДПС у Київській області.

Докладніше про програмні РРО читайте у Блозі бухгалтера та розділі Інформер програми M.E.Doc: