вгору

Фінансова звітність мікропідприємства: куди подається та за якою формою?

Як ми вже повідомляли, було змінено форму Фінансової звітності мікропідприємства (ідентифікатор форми S0111005 та J0901205).

У зв’язку з цим у бухгалтерів виникають питання: за яким ідентифікатором форми потрібно подавати звітність: S або J?

Нагадаємо нашим читачам, що формою податкової декларації з податку на прибуток (далі – Декларація) передбачено подання форм фінансової звітності, як додатка ФЗ до Декларації. При цьому у таблицях «Наявність додатків» та «Наявність поданих до Декларації додатків – форм фінансової звітності» проставляється позначка «+».

При формуванні звітності, яка подається до ДПС і Державної служби статистики України, використовуються формати з першою літерою «S». За результатами обробки такої звітності в органах Державної служби статистики України суб’єктам господарювання надсилається квитанція № 2.

Звітність, яка подається тільки до ДПС, формується за форматами з першою літерою «J». Відповідно, за результатами обробки такої звітності в органах ДПС суб’єктам господарювання надсилається квитанція № 2.

Контролюючим органом контроль наявності поданих додатків форм фінансової звітності до Декларації здійснюється серед поданих раніше та зареєстрованих в центральній базі даних діючих форм фінансової звітності за відповідний звітний період (періоди). Це зазначено на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 102.20.02.

Тобто, ідентифікатор форми Фінансової звітності мікропідприємства: S0111005 застосовується для подання через Єдине вікно, ідентифікатор форми J0901205, як додаток до декларації з податку на прибуток, – до ДПС. При цьому, фінзвітність з першою літерою «S», подана через Єдине вікно, буде доступна як Держстату, так і ДПС.

Зверніть увагу, що у програмі M.E.Doc реалізовані форми Фінансової звітності мікропідприємства S0111005 та J0901205 (оновлення 11.02.032).

Граничний термін подання

Згідно з абзацом першим п. 5 Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою Кабміну від 28.02.2000 року № 419 (далі – Порядок № 419), проміжна фінансова звітність (I квартал, перше півріччя, дев’ять місяців), крім консолідованої, подається підприємствами органам, зазначеним у п. 2 (крім органів Державної казначейської служби України), не пізніше 25 числа місяця, що настає за звітним кварталом, а річна – не пізніше 28 лютого наступного за звітним року.

Згідно з календарем подання статформ, оскільки 28.02.2021 року (неділя) – вихідний, то граничний строк подання фінзвітності – 01.03.2021 року.

Податкова декларація з податку на прибуток за 2020 рік згідно з пп. 49.18.6 Податкового кодексу України подається протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Тобто, граничний строк подання Декларації за 2020 рік – 01.03.2021 року.

Більше новин і корисних матеріалів – у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.