вгору

Фінзвітність на основі XBRL: орієнтовний план-графік впровадження від НБУ

Нагадаємо нашим читачам: починаючи з 2021 року всі підприємства, що становлять суспільний інтерес згідно із Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» 16.07.1999 р. № 996-XIV, у тому числі суб’єкти фінансової галузі, включаючи банки і небанківські фінансові установи (страхові компанії, кредитні спілки, ломбарди, інші фінансові компанії), використовуватимуть XBRL для складання щоквартальної та річної фінансової звітності. Докладніше – у нашому матеріалі.

У зв’язку з реформуванням фінансової звітності банків та небанківських фінансових установ Нацбанк надав орієнтовний план-графік впровадження Системи фінансової звітності. У плані-графіку, зокрема, зазначається:

  • наразі здійснюється завантаження Таксономії UA XBRL МСФЗ 2020 року та перевірка її валідності в Системі фінансової звітності до 15 березня 2021 року;
  • оприлюднення Таксономії UA XBRL МСФЗ 2020 на сайтах регуляторів з файлом змін, порівняно з версією Таксономії UA XBRL МСФЗ 2019 року заплановано до 15 березня 2021 року;
  • закінчення процесу реєстрації суб’єктів звітування в Системі фінансової звітності. Кінцевий строк – до 30 квітня 2021 року.

Більше новин і корисних матеріалів – у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.