вгору

Форма декларації з податку на нерухомість зміниться

Наказом Мінфіну від 05.12.2022 р. № 412 внесені зміни до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Зміни є незначними та стосуються уточнень деяких визначень, як, наприклад, у рядку 3 декларації слова «електронна адреса» замінено словами «адреса електронної пошти».

Слід зазначити, що форму податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, вже було оновлено наказом Мінфіну від 10.11.2022 р. № 371.

Основні зміни стосуються можливості зазначення коду Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць територіальних громад (КАТОТТГ) та інформації щодо адреси об’єктів оподаткування, строку користування податковою пільгою у звітному періоді.

Також додано позицію «Реєстраційний номер декларації в контролюючому органі, яка уточнюється» з метою запобігання помилок під час подання уточнюючих податкових декларацій.

https://lh4.googleusercontent.com/c-PknwBZbHj3SrKvoMSWTvB3VPc1vw0BnoYXneKusCCUdBywPun0pF50nUrNmp6RQSaw_eyDVSMECzFawpQhBu8Xs4ijJEhPbJWtzTHVNxVe4ei4NFeDGNhfU7tmSD3LWmPtOq9yBIoa74YgaINnYpfG0P5amRXPvhuHJQQIlWO1WL-6tmRV0rrfK20vrw Накази наберуть чинності з дня їх офіційного опублікування. Якщо вони будуть опубліковані у 2022 році, то в наступному році платники податку  повинні будуть звітувати за новою формою декларації.

Про це повідомило Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП.

Матеріал Податок на нерухомість 2021–2022: які особливості? читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі