вгору

ФССУ профінансує медико-соціальні послуги і допомоги для потерпілих за весь період призупинення фінансування

26 листопада набрав чинності Закон України «Про внесення змін до підпункту 2 пункту 5 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 03.11.2020 р. № 941-IX (далі – Закон № 941).

Документом відновлено фінансування ФССУ медичних і соціальних послуг, одноразових страхових виплат для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або профзахворювань, осіб з інвалідністю (членів їх сімей).

Також Законом № 941 відновлено направлення на реабілітаційне лікування за рахунок коштів ФССУ працюючих українців після перенесених важких захворювань і травм.

Нагадаємо, на вимогу Закону України від 13.04.2020 р. № 553-ІХ, з 18.04.2020 р. Фонд призупиняв фінансування наведених статей видатків. Про це ми повідомляли у матеріалі.

Потерпілим на виробництві, особам з інвалідністю Фондом буде здійснено виплату нарахованих коштів на медико-соціальні послуги за весь період, упродовж якого фінансування видатків було призупинено. Зокрема, буде перераховано кошти на здійснення спеціальних медичних, постійних сторонніх доглядів за потерпілими, а також побутове обслуговування; витрати на додаткове харчування; відшкодовано витрати за самостійно придбані лікарські засоби, вироби медичного призначення та гігієнічні вироби (підгузники або пелюшки).

Крім того, ФССУ буде виплачено одноразові допомоги потерпілим на виробництві або членам їх сімей у разі смерті потерпілих, які були нараховано упродовж періоду дії обмежень на фінансування.

Про це повідомив ФССУ.