вгору

Як отримати довідку про відсутність заборгованості для участі у тендері?

Для отримання Довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка) платнику податків необхідно подати заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі - Заява) за формою згідно з додатком 2 до Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи затвердженого наказом Мінфіну від 03.09.2018 р. № 733.

Нагадаємо, що Заява (ідентифікатор форми J1300305) доступна для заповнення в M.E.Doc (ідентифікатор форми Довідки – J1400305).

Заява подається з використанням КЕП в електронній формі на адресу уповноваженого органу.

Заява повинна містити, серед іншого:

  • обов’язкове посилання на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;
  • найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) Довідку буде подано;
  • позначку про отримання довідки в електронній формі.

Довідка або відмова у наданні Довідки (ідентифікатор форми – J1400803) готуються уповноваженим органом протягом 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання Заяви органом, до якого її було подано.

Важливо! Строк дії Довідки становить 10 календарних днів з дати її формування. У Довідці обов’язково зазначається термін її дії.

Таке роз’яснення надано податківцями ДПС у Дніпропетровській області під час гарячої лінії.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.