вгору

Як працюємо у травні 2020 року?

У травні в Україні відзначатимемо два державних свята – День праці (1 травня) та День Перемоги (9 травня), які є вихідними (неробочими) днями.

Нагадаємо: якщо святковий день збігається з вихідним, то вихідний переноситься на наступний після святкового. Це передбачено ст. 67 Кодексу законів про працю України.

День праці (1 травня) припадає на п’ятницю, тож у нас буде 3 вихідних дні поспіль. День Перемоги (9 травня) припадає на суботу, відповідно вихідний день має бути перенесено на понеділок.

Рішення про перенесення робочих днів приймає роботодавець самостійно шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа. 

Крім того, згідно зі ст. 53 КЗпП напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників скорочується на годину. Це правило не стосується працівників, зазначених у ст. 51 КЗпП, у яких скорочена тривалість робочого часу.

Отже, 30 квітня та 8 травня тривалість роботи працівників скорочується на годину.

Загалом у травні 2020 року буде 19 робочих днів та 12 вихідних днів (для 5-ти денного робочого тижня).

Докладно про це – у листі Мінсоцполітики  від 29.07.2019 № 1133/0/206-19 «Про розрахунок норми тривалості робочого часу на 2020 рік».

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.