вгору

Як провести зміни або коригування даних у Повідомленні про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа?

21.01.2021

Нагадаємо, що на початку роботи з програмним РРО необхідно зареєструвати електронні підписи уповноважених осіб та/або печатки організації, подавши Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (ідентифікатор форми J/F1391801), далі - Повідомлення.

Формою Повідомлення не передбачено проведення змін або коригувань даних.

Для виправлення помилки необхідно припинити роботу касира з невірними даними шляхом закриття робочої зміни та подати Повідомлення з правильними даними повторно.

Про це повідомили податківці у Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 109.24.

Нагадаємо, що розробником M.E.Doc створені суперзручний ПРРО – Cashalot та хмарний сервіс СОТА Каса.

Отже, користувачі програми M.E.Doc можуть заповнити і подати Повідомлення в програмі (рис. 1), а користувачі ПРРО «Cashаlot» - у кабінеті користувача (рис. 2).

 

програма МЕДок

Рис. 1

Для цього в програмі M.E.Doc із Довiдника необхiдно обрати прізвище працівника, всі інші дані будуть підтягнуті в Повідомлення автоматично.

Важливо! Ідентифікатор ключа не потрібно копіювати із сертифіката.

програмний РРО, ПРРО Cashalot

Рис. 2

В ПРРО Cashalot дані касира (ПІБ) також можна обрати із Довідника, інші дані будуть внесені автоматично, крім Тип підпису, який заповнюється вручну (рис. 2.1).

ПРРО, програмний РРО

Рис.2.1

В програмі M.E.Doc поле ідентифікатора ключа суб’єкта при перегляді сертифіката буде виглядати так (рис. 3).

сертифікат ідентифікатора ключа

Рис. 3

Актуальні відповіді на запитання щодо ПРРО ви знайдете у Блозі бухгалтера в розділі РРО, а також в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.