вгору

Якщо працівник здав кров: які пільги

Нагадаємо, що керівники підприємств зобов’язані безперешкодно відпускати з місця роботи за їх заявами осіб, які є або виявили бажання стати донорами, у дні відповідного медичного обстеження і здавання крові та (або) її компонентів. Це передбачено ст. 6 Закону України «Про донорство крові та її компонентів» від 23.06.1995 р. № 239/95-ВР.

Для цього працівник, який виявив бажання здати кров, зобов’язаний не пізніше ніж за три дні повідомити письмовою заявою роботодавця про свій намір. У заяві працівник має визначити додатковий день відпочинку.

Водночас зазначена заява не подається, зокрема, у випадках, коли особа, яка виявила бажання здати кров, перебуває у відпустці, відрядженні, або у разі, коли її кров терміново необхідна для надання невідкладної медичної допомоги хворому.

Працівник-донор:

  • звільняється від роботи із збереженням за ним середнього заробітку – в день давання крові, а також в день медичного обстеження;
  • має право на додатковий день відпочинку із збереженням за ним середнього заробітку – після кожного дня давання крові, в тому числі у разі давання її у вихідні, святкові та неробочі дні. За бажанням працівника цей день може бути приєднано до щорічної відпустки або використано в інший час протягом року після дня давання крові чи її компонентів.

Крім того, у разі давання крові та (або) її компонентів у період щорічної відпустки ця відпустка продовжується на відповідну кількість днів з урахуванням надання працівнику додаткового дня відпочинку за кожний день давання крові. Тобто у разі давання крові у період щорічної відпустки її тривалість потрібно продовжити на два дні.

Якщо працівник – донор працював у день давання крові:

  • за погодженням з керівництвом – йому за бажанням надається інший день відпочинку із збереженням за ним середнього заробітку. У цьому випадку працівнику надається роботодавцем два дні відпочинку із збереженням за ним середнього заробітку, ці дні він може також приєднати до щорічної відпустки;
  • у разі коли такого погодження з роботодавцем не було і працівник не писав заяву про звільнення його в день давання крові від роботи – йому надається один додатковий день відпочинку із збереженням за ним середнього заробітку.

Зверніть увагу! Підставою для надання таких пільг є відповідні довідки, видані донору за місцем медичного обстеження чи давання крові та її компонентів.

Роз’яснення було надано Управлінням Держпраці у Полтавській області.