вгору

Кабмін вносить зміни до Порядку СЕАРП СЕ: проект постанови

ДПСУ оприлюднила проект постанови Кабміну «Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового» (далі - проект).

Основною метою проекту є запровадження Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад в діяльності міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади та вирішення проблемних питань, які виникли при функціонуванні системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі - СЕАРП СЕ). 

Проектом уточнюється процес внесення даних митних декларацій/аркушів коригування до митних декларацій до СЕАРП СЕ.

Також потребує вирішення проблема щодо повноти зарахування до СЕАРП СЕ даних митних декларацій/аркушів коригування до митних декларацій щодо ввезених на територію України підакцизних товарів, які мають автоматично відображатися у зазначеній системі.

Відповідно до пп. 1 п. 232.1 Податкового кодексу України обсяги ввезеного на митну територію України пального або спирту етилового зараховуються до СЕАРП СЕ автоматично, на підставі оформлених належним чином митних декларацій у розрізі платників податку та умов оподаткування пального або спирту етилового за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

Крім того, проектом пропонується внесення редакційних змін до п. 48 Порядку (щодо уточнення строку подання акцизних накладних на облікову різницю) - для уникнення двозначного трактування норм вказаного пункту.

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.