вгору

КМУ прийняв рішення про створення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей

Урядом прийнято рішення про створення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей і затверджено Положення новоствореного органу.

Нагадаємо, що 14.07.2020 р. ВРУ було прийнято Закон України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» № 768-ІХ, який набув чинності 13.08.2020 р. (далі – Закон № 768).

Даний Закон передбачає створення спеціального органу державного регулювання – Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. Для розробки підзаконних нормативно-правових актів, необхідних для запуску Комісії, створено робочу групу, яку очолив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації М. Федоров.

Завданнями робочої групи є:

  • прийняття Положення про створення Комісії;
  • створення відкритого реєстру з даними про організаторів азартних ігор;
  • розробка ліцензійних умов;
  • створення системи онлайн-моніторингу, відповідно до міжнародних стандартів.

Також Мінцифри допомагатиме у створенні інструменту для отримання ліцензії оnline.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей здійснюватиме ліцензування, моніторинг та контроль за діяльністю учасників ринку. Це дозволить:

  • легалізувати ринок азартних ігор та створити прозорі зрозумілі умови для ведення бізнесу в цій сфері;
  • обмежити відвідування гральних закладів та участь в азартних іграх лудоманами (громадяни, які страждають явно вираженою ігровою залежністю);
  • отримувати додаткові суттєві надходження коштів до державного бюджету від продажу ліцензій та провадження діяльності у сфері азартних ігор та лотерей, які будуть направлені до Державного фонду підтримки медицини, спорту, освіти, культури та науки.

Планується, що Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей почне працювати в листопаді цього року.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.