вгору

Коли підлягає заміні довідка форми № 34-ОПП?

У разі внесення змін у дані, що вказуються у довідці за формою № 34-ОПП (найменування (П.І.Б.), місцезнаходження (місце проживання) платника податків, керівника контролюючого органу, в якому платник податків перебуває на обліку, тощо), довідка ф. № 34-ОПП підлягає заміні у контролюючому органі. Такі норми передбачені п. 9.4 розділу ІХ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588 (далі – Порядок № 1588).

Зверніть увагу! Для отримання нової довідки платник податків подає до контролюючого органу за основним місцем обліку звернення із зазначенням причин заміни та додає до нього стару довідку.

Контролюючий орган протягом двох робочих днів після такого звернення видає (надсилає) платнику податків нову довідку.

За таким принципом видається дублікат довідки замість зіпсованої чи втраченої або копія довідки. При цьому у разі втрати довідки нова довідка видається за заявою платника податків, у якій надані пояснення і викладені обставини втрати довідки або до якої додані документи, що підтверджують факт втрати довідки.

До відома! Про видачу кожної довідки ф. № 34-ОПП робиться запис у журналі за формою № 14-ОПП, а відповідний запит зберігається у реєстраційній частині облікової справи платника податків.

Про це проінформували податківці ДПС у Дніпропетровській області.

Нагадаємо, що Довідка про взяття на облік платника податків, відомості щодо якого не підлягають включенню в ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (ф. № 34-ОПП), надається таким платникам податків:

  • фізичним особам, які здійснюють незалежну професійну діяльність: адвокатам, нотаріусам, приватним виконавцям, судовим експертам, арбітражним керуючим тощо;
  • нерезидентам (іноземним юридичним компаніям, організаціям), у тому числі постійним представництвам нерезидента, що включено до реєстру платників податків - нерезидентів із ознакою платника податку на прибуток, дипломатичним місіям та іноземним юридичним особам — виконавцям проєктів (програм) міжнародної технічної допомоги, представництв донорських установ в Україні;
  • військовим частинам;
  • уповноваженим особам договорів про спільну діяльність та управителям майна.

Користувачі програми M.E.Doc можуть заповнити та подати довідку ф. 34-ОПП (ідентифікатор форми - J/F1315501) до контролюючого органу.

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.