вгору

Контроль за змінами в медвисновках до е-лікарняних відтерміновують

МОЗ проектом наказу «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів» відтерміновує контроль за змінами даних медвисновків за е-лікарняними до 1 травня 2022 року.

Зміни вносяться до наказів МОЗ:

  • від 01.06.2021 № 1066 «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки»;
  • від 17.06.2021 № 1234 «Про затвердження Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності»;
  • від 28.09.2021 № 2086 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України».

Це пов’язано з тим, що після більш детального вивчення процесів, виникла необхідність під час розробки ТЗ на закупівлю послуг, враховувати також і організацію процесу повернення коштів, виплачених по е-лікарняному, що видавався на підставі помилково сформованого медичного висновку про тимчасову непрацездатність. Розробка та узгодження даного процесу вимагає додаткового часу, тому не могла бути реалізована до 01 лютого 2022 року, як це зазначалось у наказах МОЗ, наведених вище. Тому, з урахуванням вимог ТЗ, передбачається, що даний сервіс повноцінно запрацює з 1 травня 2022 року.

Про кількість знаків у номері е-лікарняного та відповіді на актуальні питання щодо е-лікарняних, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.