вгору

Мінфін вносить зміни до Порядку проведення оцінки головбухів бюджетних установ

Мінфін на своєму сайті розмістив проект наказу “Про внесення змін до Порядку проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень” (далі - проект наказу).

Зміни вносяться до п. 9 Порядку проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень, затвердженого наказом Мінфіну від 01.12.2011 р. № 1537 з урахуванням вимог Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Так, проектом наказу прибрано перелік питань щодо ведення бухгалтерського обліку, складання звітності, відображення у документах достовірної та у повному обсязі інформації про господарські операції і результати діяльності тощо. А сам п. 9 Порядку матиме такий вигляд:

“Для отримання результатів зовнішнього оцінювання Комісія Державної казначейської служби України в межах повноважень органів Казначейства визначає та затверджує перелік питань, за якими буде здійснюватись зовнішнє оцінювання (далі – Перелік питань).

Перелік питань формується з огляду на повноваження головного бухгалтера та завдання бухгалтерської служби, визначені Типовим положенням.

Кожному питанню присвоюється однакова кількість балів.”  

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Більше корисних новин читайте в Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.