вгору

Мін’юст розширив кола реєстраторів, які проводять держреєстрацію

Мін’юст продовжує роботу з розширення кола державних реєстраторів, які в умовах воєнного стану проводять державну реєстрацію у Єдиному державному реєстрі (далі - ЄДР) юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Про це зазначено на сайті Мін’юсту.

Державна реєстрація в ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань здійснюється відповідно до постанови КМУ «Деякі питання державної реєстрації та функціонування єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції, в умовах воєнного стану» від 06.03.2022 р. № 209, з урахуванням критеріїв, визначених абз. п’ятим пп. 1 п. 1 цієї постанови.

Для проведення найбільш нагальних реєстраційних дій у зазначеній сфері, Мін'юст пропонує суб’єктам державної реєстрації (виконавчі органи сільських, селищних та міських рад, Київська міська, районні, районні у місті Києві державні адміністрації) звертатися з листами до Мін’юсту щодо включення відповідних реєстраторів до Переліку державних реєстраторів та посадових осіб Мін’юсту, його територіальних органів, якими в умовах воєнного стану проводиться держреєстрація юросіб, ФОП та громадських формувань, держреєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

! Лист із зазначенням посади, ПІБ державного реєстратора та його засобу зв’язку необхідно надсилати на електронну адресу: [email protected].

Про оновлений перелік держреєстрації суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану та про те, що Мін'юст не публікуватиме відкриті дані, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.