вгору

НБУ почав приймати звітність від небанківських фінансових установ

НБУ повідомив, що для подання звітності небанківськими фінансовими установами відкрито вебпортал Національного банку (далі – вебпортал).

Тестовий період подання звітності завершено

Вебпортал уже працює в робочому режимі. Доступи користувачів до вебпорталу, які раніше зареєструвалися для тестового подання звітності, діють та використовуються для подання звітності до Національного банку України.

Станом на 06.06.2020 року на вебпорталі НБУ зареєстровано більше 1500 небанківських фінансових установ, які протягом березня-червня поточного року брали участь у тестуванні звітності. Всім іншим установам, які ще не зареєструвалися на вебпорталі, потрібно пройти процедуру реєстрації.

Строки подання звітності

Строки подання звітності за перше півріччя 2020 року не змінюються та відповідають чинним нормативно-правовим актам НКФП. Для зручності учасників ринку на вебпорталі НБУ оприлюднено календар подання звітності.

Види звітності та особливості їхнього подання

Вимоги НБУ щодо формування звітних файлів, які подаються через вебпортал, розміщено в реєстрі показників.

Заходи впливу за несвоєчасне подання звітності

Національний банк із розумінням ставитиметься до випадків затримання подання звітності, кожен із яких розглядатиметься окремо з урахуванням обставин та обґрунтованих причин затримання.

Нагадаємо, в M.E.Doc запроваджено подання звітності до НБУ, яку подають НФУ. Докладніше про це у відеороліку.

З питань придбання нового рішення M.E.Doc «Звітність до НБУ для небанківських установ» – звертайтесь до наших представників у регіонах, або ж телефонуйте: (044)206-72-15!

Про подання звітності до НБУ страховиками читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.