вгору

Нові форми заявок-розрахунків на виготовлення та придбання акцизних марок

Мінфін затвердив наказ від 15.02.2021 р. № 102 «Про затвердження форм заявок-розрахунків на виготовлення та придбання марок акцизного податку, переліків марок акцизного податку, звіту про використання марок акцизного податку та журналів для обліку марок акцизного податку» (далі – Наказ № 102), який набрав чинності з дня його офіційного опублікування (01.06.2021 року).

Зокрема, затверджено такі форми:

  • Попередню/додаткову попередню заявку-розрахунок про потребу в марках акцизного податку для маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах;
  • Зведену заявку-розрахунок на виготовлення необхідної кількості марок акцизного податку для алкогольних напоїв;
  • Зведену заявку-розрахунок на виготовлення необхідної кількості марок акцизного податку для тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах;
  • Заявку-розрахунок на придбання марок акцизного податку для маркування алкогольних напоїв;
  • Заявку-розрахунок на придбання марок акцизного податку для маркування тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

При цьому, з набранням чинності Наказу № 102 втратив чинність наказ Мінфіну від 11.04.2016 року № 428 «Про затвердження форм заявок-розрахунків на виготовлення та придбання марок акцизного податку, звіту про використання марок акцизного податку та журналів для обліку марок акцизного податку».

Звертаємо увагу наших користувачів, що у програмі M.E.Doc вийшли наступні нові форми (оновлення 11.02.043):

  • J/F1314303 Попередня заявка-розрахунок про потребу в марках акцизного податку;
  • J/F1314403 Додаткова попередня заявка-розрахунок про потребу в марках акцизного податку;
  • J/F1318202 Звіт про використання марок акцизного податку.

Про подання попередньої заявки-розрахунку про потребу акцизних марках на січень 2021 року читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.