вгору

Нові зразки структури власності юрособи від Мінфіну

Нагадаємо, що Мінфін наказом від 19.03.2021 р. № 163 затвердив Положення про форму та зміст структури власності юридичних осіб. Докладніше про це - у нашому матеріалі.

Структура власності є офіційним документом, який з метою встановлення кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи має в обов’язковому порядку надаватись державному реєстратору.

20 вересня Мінфін на своєму сайті оприлюднив нові зразки структури власності юридичних осіб.

Структура власності - документально підтверджена система взаємовідносин фізичних та юридичних осіб, трастів, інших подібних правових утворень, що дає змогу встановити всіх кінцевих бенефіціарних власників, у т. ч. відносини контролю між ними, або відсутність кінцевого бенефіціарного власника.

Оприлюднені зразки заповнення відрізняються від попередньої редакції. Так, підприємства, які мають велику кількістю фізичних осіб - засновників повинні зазначати інформацію про всіх фізосіб.

Крім того, додано зразки для державних підприємств та підприємств, в яких держава володіє 50% капіталу. Також наведено зразок для підприємства, в якому відсутній кінцевий бенефіціар.

Звертаємо увагу! Згідно з діючими на сьогодні нормами законодавства відомості про кінцевого бенефіціарного власника необхідно подати держреєстратору до 10 жовтня 2021 року (включно).

Про подовження строку подання відомостей про кінцевого бенефіціара та про штрафи за недостовірну інформацію про кінцевого бенефіціара читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.