вгору

Оптовий продаж алкогольних напоїв за готівку: чи потрібен РРО/ПРРО?

26.08.2021

Оптовий продаж алкогольних напоїв за готівку не супроводжується обов’язком продавця визначати свої зобов’язання із сплати акцизного податку, але не звільняє його від обов’язку здійснювати продаж алкогольних напоїв у такий спосіб, із дотриманням вимог щодо форми та змісту розрахункових документів, у т. ч. і в частині зазначення (відображення) у розрахункових документах РРО реквізитів марок акцизного податку, методом їх введення (для РРО, що використовуються без сканеру) або сканування марок акцизного податку, якими маркована алкогольна продукція.

Таким чином, при оптовому продажу алкогольних напоїв за готівку, така розрахункова операція в обов’язковому порядку має бути проведена із застосуванням РРО/ПРРО на повну суму покупки та повинна супроводжуватись видачею особі, яка здійснила оплату та отримує товар, розрахункового документа, встановленої форми та змісту, разом з видачею відповідного пакету документів (податкова накладна, сертифікат відповідності та інше), для обліку товару суб’єктом господарювання, який придбав такий товар.

Таке роз’яснення надано на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 109.10.

Нагадаємо нашим користувачам, що скориставшись програмним РРО Cashalot Ви зможете з легкістю реєструвати чеки, інтегрувати свої облікові системи, організовувати будь-яку кількість кас.

Про те, що з 1 серпня QR-код є обов’язковим для ПРРО та РРО читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі Cashalot в ефірі.