вгору

Оренда державного і комунального майна буде відбуватися через електронні аукціони

03.06.2020 року на засіданні Уряду затверджено новий Порядок передачі державного та комунального майна в оренду. Відповідну постанову прийнято з доопрацюванням протягом 3-х днів.

Тексту даного Порядку ще немає.

За інформацією, розміщеною на Урядовому порталі, новий Порядок поширюється на передачу в оренду державного та комунального майна, що знаходиться на балансі державних та комунальних підприємств, державних та місцевих органів, Національної та галузевих академій наук, тощо.

Нові механізми передбачають, зокрема, передачу майна виключно через електронну торгову систему, оприлюднення інформації за результатами аукціону, запровадження онлайн-моніторингу.

До відома! Електронна торгова система (ЕТС) – дворівнева інформаційно-телекомунікаційна система, що включає центральну базу даних та електронні майданчики. ЕТС забезпечує можливість створення, розміщення, оприлюднення та обміну інформацією і документами в електронному вигляді, необхідними для проведення аукціону в електронній формі.

Порядок затверджений відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 03.10.2019 року № 157-XI (далі – Закон №157), який введено в дію з 01.02.2020 року, крім окремих норм.

Норми Закону №157 в частині роботи ЕТС, які стосуються внесення (включення) та опублікування інформації в ЕТС, подання заяв, у тому числі заяв на оренду, в ЕТС, опублікування в ЕТС Переліків, договорів оренди, укладених без проведення аукціону, змін і доповнень до договорів оренди, вводяться в дію з 01.10.2020 року.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.