вгору

Чи потрібно повідомляти ДПС про прийняття на роботу працівника з нефіксованим робочим часом?

Управління Держпраці у Полтавській області надали відповідь на питання щодо необхідності повідомляти ДПС про прийняття на роботу працівника з нефіксованим робочим часом.

Так, при прийнятті на роботу працівника з нефіксованим робочим часом з ним укладається письмовий трудовий договір, видається наказ (розпорядження) про прийняття працівника на роботу та повідомляється орган ДПС про прийняття працівника на роботу.

Нагадаємо, що з 10.08.2022 року роботодавці можуть укладати нову форму трудового договору з нефіксованим робочим часом.

Законодавчі аспекти такого виду трудового договору регулюються новою ст. 21-1 Кодексу законів про працю в Україні.

Трудовий договір з нефіксованим робочим часом - це особливий вид трудового договору, умовами якого не встановлено конкретний час виконання роботи, обов’язок працівника виконувати яку виникає виключно у разі надання роботодавцем передбаченої цим трудовим договором роботи без гарантування того, що така робота буде надаватися постійно, але з дотриманням умов оплати праці.

В програмі M.E.Doc додано нову форму Повідомлення про прийняття працівника на роботу (ідентифікатор форми - J/F3001003). Докладніше про це - у нашому матеріалі

Про трудові договори з нефіксованим робочим часом та про нарахування ЄСВ на зарплату працівникам, які працюють за трудовим договором з нефіксованим робочим часом, а також про зміни, внесені до Повідомлення про прийняття працівника на роботу, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.