вгору

Органи МВС щоквартально будуть передавати інформацію ТЦК про авто підприємств: прийнято постанову

Уряд постановою від 21.04.2023 р. № 373 вніс зміни до п. 13 Положення про військово-транспортний обов’язок, затвердженого постановою Кабміну від 28.12.2000 р. № 1921 (далі – Положення).

Нагадаємо, що п. 13 Положення передбачено: для забезпечення ведення територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки та органами військового управління військового обліку транспортних засобів і техніки територіальні органи з надання сервісних послуг МВС, органи Державної служби з безпеки на транспорті, інспекцій державного технічного нагляду місцевих держадміністрацій подають до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки інформацію про реєстрацію (перереєстрацію), зміну реєстраційних даних та зняття з обліку транспортних засобів і техніки інформацію про реєстрацію (перереєстрацію), зміну реєстраційних даних та зняття з обліку транспортних засобів і техніки на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць. Зазначена інформація подається щороку не пізніше 20 червня та 20 грудня або протягом п’яти робочих днів з дати надходження відповідних запитів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Змінами виключено з п. 13 Положення слова «територіальні органи з надання сервісних послуг МВС».

Водночас доповнено пункт 13 Положення новим абзацем:

«Інформація про реєстрацію (перереєстрацію) та зняття з обліку транспортних засобів, які перебувають у власності підприємств, установ та організацій і можуть бути призначені для задоволення потреб Збройних Сил та інших військових формувань в особливий період, подається до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки територіальними органами з надання сервісних послуг МВС щокварталу та протягом п’яти робочих днів з дати надходження відповідних запитів від таких центрів.».

Отже, тепер органи МВС щокварталу будуть повідомляти ТЦК про наявність транспортних засобів, які перебувають у власності підприємств і можуть бути «мобілізовані».

Ці зміни внесені у зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо військово-транспортного обов’язку» від 15.08.2022 р. № 2513-IX. Про проект цього закону ми писали раніше.