вгору

МВС інформуватиме військкомати про авто підприємств

ВРУ прийнято законопроект “Про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”від 06.04.2021 р. № 5337.

Згідно із прийнятим законопроектом територіальні органи МВС України щоквартально подаватимуть до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки відомості про реєстрацію (перереєстрацію), переобладнання та зняття з обліку транспортних засобів, які перебувають у власності підприємств, установ та організацій і можуть бути призначені для задоволення потреб ЗСУ та інших військових формувань в особливий період.

Законопроектом внесено зміни до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»:

1) усунення незручностей та бюрократизації у процесі державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, що належать підприємствам, установам і організаціям;

2) запровадження механізмів безпосереднього доступу військовими комісаріатами до актуальної інформації про транспортні засоби, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань в особливий період.

Цей Закон набере чинності через шість місяців після його опублікування.

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.