Новини M.E.Doc

Скільки платник може повторно відправляти в електронному вигляді ту ж саму звітність, у разі виправлення показників?

До уваги платників рентної плати за користування радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом) України – зміна ставок Рентної плати та припинення застосування коефіцієнтів до них.

ДПСУ повідомила про проведення регламентних робіт 22.09.2024 р., у зв'язку із чим можливі часткові обмеження доступу до електронних сервісів ДПСУ.

На сайті Держстату оприлюднено проєкти альбому та Загального табелю (переліку) форм державних статистичних спостережень на 2025 рік.

ПФУ роз’яснив особливості надання допомоги по тимчасовій непрацездатності по догляду.

Податковий комітет ВРУ рекомендував прийняти ряд законопроєктів щодо підвищення податків для фінансування армії та боротьба з «дропами».

Адміністративний арешт майна платника податків є винятковим способом забезпечення виконання платником податків його обов’язків.

Юридична особа підлягає державній реєстрації у порядку, встановленому законом. Місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу

Кабмін затвердив постанову, якою визначено порядок подання інформації щодо рішень про встановлення податкових пільг із сплати плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Контролююча особа зобов’язана подати Звіт про КІК одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи за відповідний календарний рік.

Уряд схвалив проєкт Державного бюджету України на 2025 рік, який передано на розгляд ВРУ.

Рішення щодо доцільності здійснення позапланових заходів держнагляду (контролю) в окремих сферах віднесено до компетенції центральних органів виконавчої влади, що забезпечують формування державної політики у відповідних сферах.

Чи є базою нарахування ЄСВ кошти, сплачені роботодавцем за навчання найманих працівників на курсах водіїв та іноземних мов?

Порядок проведення розрахунків за валютними операціями визначається НБУ. Розрахунки за зовнішньоекономічними операціями здійснюються виключно через рахунки в банках.

Мін’юст роз’яснив, як здійснити державну реєстрацію припинення юридичної особи.

З 11 вересня 2024 р. набрали чинності Зміни до Порядку повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, затверджені наказом Мінфіну від 01.08.2024 р. № 382. Що передбачено?

Коротко про головне за минулий тиждень.

Нотаріуси, зокрема, видають дублікати нотаріальних документів, які зберігаються в справах нотаріуса. Дублікат нотаріального документа має таку ж юридичну силу.

ДПС оприлюднила проєкт наказу Мінфіну, яким пропонується спростити заповнення податкових декларацій платника єдиного податку у зв’язку з автоматизацією процедури прийняття та обробки податкової звітності.

Податківці відповіли на питання, чи переноситься граничний строк подання Звіту про КО та Повідомлення про МГК, якщо останній день строку подання припадає на вихідний або святковий день.

Мінреінтеграції наказом від 04.09.2024 р. № 267 внесло зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією.

Статтею 283 ПКУ визначені категорії земельних ділянок, які не підлягають оподаткуванню земельним податком.

Порядок проведення розрахунків за валютними операціями визначається НБУ.

Роботодавець не може відмовити працівникові у видачі трудової книжки на його вимогу.

ДПСУ наказом від 10.09.2024 р. № 641 виклала у новій редакції наказ ДПСУ «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій» від 21.12.2020 р. № 744. Що змінилось?

Чи включається до загального оподатковуваного доходу ФО сума безнадійної заборгованості, списана кредитором (банком) за рахунок резерву на підставі рішення суду у зв’язку з визнанням такої ФО банкрутом, та як відображається в додатку 4ДФ до Розрахунку?

Які переваги отримають платники податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, включені до Переліку?

За яких умов ЮО та ФОП включаються до Переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства (далі – Перелік) та як їх буде повідомлено про включення/виключення до/з Переліку

З якого періоду розпочинається відлік строку розрахунків у сфері ЗЕД при здійсненні експортних операцій та з якої дати розпочинається та припиняється нарахування пені за порушення строків таких розрахунків?

Нацбанк пом'якшує валютні обмеження для бізнесу та водночас посилює окремі норми для протидії непродуктивному відпливу капіталу.