вгору

Особливості процедури реєстрації суб’єктів звітування, які не входять до сфери регулювання НБУ та НКЦПФР

Наразі Центр збору фінансової звітності «Система фінансової звітності» забезпечує можливість реєстрації суб’єктів звітування, які не входять до сфери регулювання НБУ та НКЦПФР. Про це зазначено на сайті СФЗ.

Особливістю процедури реєстрації таких підприємств є вибір категорії «Інші суб’єкти, які не входять до сфери регулювання НБУ та НКЦПФР» при заповненні рядку «Регулятор» реєстраційної форми.

Так, при реєстрації у формі за посиланням (https://frs.gov.ua/registration/registerForm.php) необхідно обрати в розділі “Регулятор” категорію платника “Інші суб'єкти які не входять до сфери регулювання НБУ та НКЦПФР” (Рис. 1).

МСФЗ

Рис. 1

В іншому процедура реєстрації таких підприємств не відрізняється від процедури реєстрації всіх інших підприємств.

Зазначимо, що це стосується підприємств, які:

  •  відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» належать до великих підприємств, але не є фінансовими установами або емітентами цінних паперів, цінні папери яких допущені до торгів на фондових біржах або щодо цінних паперів яких здійснено публічну пропозицію;
  •  провадять діяльність у видобувних галузях.

Ознайомитись з презентацією тренінгу на тему «Реєстрація в центрі збору фінансової звітності та верифікації облікових даних користувачів» можна на сайті «Система фінансової звітності» за посиланням: https://frs.gov.ua/wp-content/uploads/2020/12/FRS-registration-and-verification.pdf

Більше новин щодо звітності за МСФЗ читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.