вгору

Перелік підстав для здійснення позапланових перевірок Держпродспоживслужбою

Мінагрополітики затвердило Перелік підстав для здійснення позапланових заходів державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин на період воєнного стану. 

Перелік затверджено наказом Мінагрополітики від 05.01.2023 р. № 5 (зареєстровано в Мін’юсті від  06 січня 2023 р. за № 33/39089). Наказ набуває чинності з дня його офіційного опублікування. Наразі наказ  не опубліковано. 

Підставами для проведення перевірки можуть бути:

  • подання суб'єктом господарювання письмової заяви до відповідного держоргану про здійснення заходу держнагляду (контролю) за його бажанням;
  • звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров'ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності);
  • доручення Прем'єр-міністра про перевірку суб'єктів господарювання у відповідній сфері у зв'язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров'я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави.

Більше корисних новин читайте в Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.