вгору

Підписано і опубліковано Закон про єдиний рахунок

Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» № 559-IX від 13.04.2020 р. 

Нагадаємо, що законопроєкт цього закону (№1049) був ветований Президентом. Про це у матеріалі.

Підписаний Закон №559-ІХ опублікований в офіційному виданні “Голос України” №67 від 17.04.2020р.

Ухвалені зміни забезпечують створення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, передбачених ПКУ (крім ПДВ та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також митних платежів), ЄСВ через Електронний кабінет платника податків. Відповідно до підписаного закону, такий рахунок буде відкрито для платника за його згодою (бажанням) на центральному рівні Державної казначейської служби.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім пункту 1 (в частині накладення арешту на кошти на єдиному рахунку, відкритому у порядку, визначеному статтею 35-1 Податкового кодексу України), пункту 2, пункту 3 (в частині коштів на єдиному рахунку, відкритому в порядку, визначеному статтею 35-1 Податкового кодексу України) розділу I цього Закону, які набирають чинності з 1 січня 2021 року.

Отже, єдиний рахунок для сплати податків і зборів та ЄСВ запрацює з 01.01.2021 р.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера та в розділі Інформер програми M.E.Doс, а також долучайтеся до нашого Telegram-каналу.

https://lh4.googleusercontent.com/-rNW7t7dDmbNb7kbR7kvuYwjOi6aOnfC-YvzWEbZerPPpag4Na8OvYZ-pmjQ-UzN0zUQN6F-77a9RWU6OrgNGTk2tdprKFUSpImapSHOMvR-9JLU6GidMGBdWDnApjFhnQIWBnN5