вгору

Планують зобов’язати юросіб та ФОП мати офіційну електронну адресу

На розгляді у ВРУ знаходяться два альтернативні законопроєкта, які зобов’язують юросіб та ФОП мати офіційну електронну адресу:

  • проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо присвоєння та використання офіційної електронної адреси від 16.07.2020 № 3861;
  • проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання офіційної електронної адреси від 03.08.2020 3860-1.

Законопроєктами планується запровадити офіційну електронну адресу для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, яка буде використовуватись для офіційного листування в електронному вигляді. Документи, листи та/або повідомлення, надіслані на офіційну електронну адресу, якщо такий порядок повідомлення передбачений законодавством, вважатимуться такими, що надіслані офіційно та не потребуватимуть додаткового документального підтвердження їх направлення.

Юридичні особи (у тому числі державні органи та органи місцевого самоврядування) та ФОП в обов’язковому порядку впродовж шести місяців з дня набрання чинності цим Законом зобов’язані будуть подати державному реєстратору відомості про свою офіційну електронну адресу.

Офіційною електронною адресою є адреса електронної пошти юридичної особи чи ФОП, що використовується для офіційного листування в електронному вигляді.

Також передбачається, що учасник судового процесу (юрособа або ФОП) в позовній заяві, апеляційній чи касаційній скарзі, відзивах, тощо в обов’язковому порядку будуть зазначати свою офіційну електронну адресу.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

Медок, Блог бухгалтера