вгору

Податкові номери для нерезидентів

Взяття (постановка) іноземної юридичної компанії, організації на облік у ДПС передбачає присвоєння їй податкового номера відповідно до вимог Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588 (далі – Порядок № 1588).

Важливо! Іноземні компанії, організації не підлягають реєстрації в ЄДРПОУ, а обліковуються контролюючими органами за податковим номером – дев’ятизначним реєстраційним (обліковим) номером платника податків.

Структура реєстраційного (облікового) номера платника податків, який присвоюється ДПС, передбачає, що для платників податків – нерезидентів перші дві цифри приймають значення «88». Такий алгоритм застосовується з грудня 2019 року.

Всі іноземні компанії, організації, яким був присвоєний реєстраційний (обліковий) номер раніше (без дотримання умови про застосування перших двох цифр, які приймають значення «88»), продовжують обліковуватися в ДПС за таким присвоєним податковим номером. Дані про іноземні компанії та організації, їх відокремлені підрозділи включаються до Реєстру платників податків – нерезидентів.

Про це поінформували податківці в Інформаційному листі № 20.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.