вгору

Порядок передачі інформації від ПРРО до фіскального сервера ДПС: проєкт наказу від Мінфіну

26.02.2021

На сайті ДПС розміщено проєкт наказу Мінфіну щодо внесення змін до наказу Мінфіну від 08 жовтня 2012 року № 1057.

Нагадаємо, наказ Мінфіну від 08.10.2012 р. № 1057 передбачає затвердження Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій, програмних реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних, Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів Державної податкової служби України, Порядку функціонування Системи обліку даних реєстраторів розрахункових операцій. В той же час Законом України від 01.12.2020 № 1017 внесено техніко-юридичні правки до положень, пов’язаних із застосуванням ПРРО.

Так, проєктом наказу вносяться зміні до:

  • вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій, програмних реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних;
  • порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів Державної податкової служби України.

Вимоги та Порядок, що регулюють питання створення контрольної стрічки в електронній формі у РРО/ПРРО та передачі інформації від РРО/ПРРО до органів ДПС, приводяться у відповідність до положень Закону № 1017.

У разі прийняття наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.