вгору

Прийнято закон, який дозволяє перераховувати 5000 грн без ідентифікації

ВРУ прийнято Закон України «Про внесення змін до статті 14 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" щодо уточнення окремих положень». Законопроєкт з цього питання було зареєстровано ще у травні 2021 року № 5559

Прийнятий Закон вдосконалює правове регулювання окремих аспектів фінансового моніторингу в Україні.

Так, Законом внесено зміни до п. 8 ч. 18 ст. 14 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» від 06.12.2019 р. № 361-ІХ, якими передбачено застосування заходів фінансового моніторингу у випадку переказу коштів готівкою в межах України у сумі, що не перевищує 5000 гривень.

Отже, Законом усунуто невідповідність та передбачено, що вимоги фінансового моніторингу не поширюються на випадки здійснення переказу коштів готівкою в межах України у сумі, що не перевищує 5000 грн.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Звертаємо увагу! Частина 18 ст. 14 Закону № 361 у редакції на 01.08.2021 р. визначена так: «18. Вимоги цієї статті поширюються на фінансові операції з переказу, що здійснюються з використанням електронних грошей».

В свою чергу, про вимоги, які не поширюються на випадки здійснення переказу коштів, йдеться у частині 19 ст. 14 Закону № 361.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.