вгору

Про продовження строків дії ліцензій на період дії воєнного стану

Нагадуємо, що порядок ліцензування виробництва алкогольних напоїв регулюється ст. 3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР (далі – Закон № 481).

Виробництво алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснюється суб’єктами господарювання (у т. ч. іноземними суб'єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) незалежно від форм власності за наявності відповідної ліцензії. Це передбачено ст.  2 Закону № 481.

Відповідно до ст. 18 цього Закону діючими вважаються ліцензії, за якими до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України або за наявності обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин) не сплачено черговий платіж за ліцензію та/або закінчився термін дії ліцензії на право виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Обов’язки щодо сплати чергових платежів/ дії щодо продовження ліцензії мають бути виконані суб’єктом господарювання протягом 30 днів, наступних за днем припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України. Сплата чергового платежу за ліцензії здійснюється у розмірах, встановлених Законом № 481.

Про це повідомило Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП.

Про те, чи можна у період воєнного стану здійснювати виробництво спирту без наявності ліцензій, читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc та на нашому Telegram-каналі.