вгору

Про те, як отримати довідки ОК-5 та ОК-7 - роз'яснює ПФУ

Застраховані особи звертаються до органів Пенсійного фонду України (далі - ПФУ) за отриманням довідок ОК-5 та ОК-7. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Довідки ОК-5 та ОК-7 - це індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Довідка ОК-5 формується за будь-який період, починаючи з 2000 року, і містить дані щодо суми заробітку для обчислення пенсії, визначення страхового стажу, сплати страхових внесків. 

На підставі цієї довідки застрахована особа отримує інформацію щодо набутого страхового стажу та заробітної плати, яка буде врахована при призначенні пенсії.

Зверніть увагу! В програмі M.E.Doc користувачі з легкістю можуть сформувати довідку ОК-5 з індивідуальними відомостями про застраховану особу (ідентифікатор форми - Р0900101).

Довідка ОК-7 містить відомості про суми заробітної плати, з якої сплачується єдиний соціальний внесок, та страховий стаж за період із 2011 року. 

Зазвичай, довідку ОК-7 використовують для визначення страхового стажу для розрахунку сум лікарняних, нарахування допомоги по безробіттю тощо.

Отримати довідки ОК-5 та ОК-7 можна декількома способами:

  • онлайн - через вебпортал електронних послуг ПФУ;
  • онлайн на порталі ДІЯ чи у мобільному застосунку ДІЯ;
  • особисто, звернувшись до будь-якого сервісного центру ПФУ (з паспортом та ІПН). 

Довідка видається безоплатно у день звернення.

Більше корисної інформації читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі