вгору

Проєкт змін до форми запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки

ДПС на своєму сайті оприлюднила проєкт наказу «Про внесення змін до форми запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки».

Проєкт наказу розроблено з метою приведення форми запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки у відповідність до норм Податкового кодексу України (далі – ПКУ), Закону України «Про електронні довірчі послуги» (далі – Закон № 2155), Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» (далі – Закон № 851) та інших нормативно-правових актів.

Нагадаємо, форма запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки затверджена наказом Мінфіну від 28.02.2017 р. № 299.

Проєкт наказу забезпечує приведення форми запиту до вимог ПКУ у частині отримання контролюючим органом під час проведення зустрічної звірки інформації (документів), яка необхідна для визначення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки» в ланцюгу постачання/ придбання товарів (робіт, послуг, інших об’єктів цивільних прав, що є предметом контрольованих операцій), від платників податків, які є сторонами контрольованої операції, що перевіряється, задіяні у вказаному ланцюзі, або платників податків та/або інших суб’єктів інформаційних відносин, які володіють інформацією, необхідною для визначення такої відповідності умов контрольованої операції.

У частині вимог законів № 2155 та № 851 змінюється редакція підпису у формі запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки, а саме: зазначаються найменування посади керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу, власне ім’я та прізвище особи.

Крім того, до форми запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки вноситься уточнююча інформація щодо реквізитів суб’єкта господарювання у частині зазначення серії паспорта фізичної особи у разі її наявності.

У разі затвердження цей наказ набере чинності через 10 календарних днів з дня, що настає за днем його офіційного опублікування.

Більше новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.