вгору

ПРРО. З чого розпочати роботу?

13.05.2022

Страшний урок нам принесла війна. Мабуть всі вже зрозуміли, наскільки зараз вкрай важливо бути мобільними. Релокація підприємств, зміна місцезнаходження підприємців… Це вимушені заходи, які дозволяють зберегти і життя, і бізнес, а з іншого боку - продовжують підтримувати  свою Україну.

Наразі більшість суб’єктів господарювання прийняли для себе важливе рішення – використовувати саме програмні РРО. Оскільки у порівнянні з апаратними, вони є мобільними та не прив’язані до конкретного ґаджета (ноутбука, планшета, телефону). Куди Ви - туди і Ваш ґаджет.

Нагадаємо нашим читачам, ще у мирний час ми розвіяли міфи, які стосуються використання РРО/ПРРО.

Ми, як розробники комплексного програмного рішення Cashӓlot, знову наполегливо радимо Вам скористатися всіма перевагами ПРРО. З нашої сторони, ми беремо на себе зобов’язання - ближче познайомити Вас з усіма можливостями, які є в Cashӓlot. Для цього розпочинаємо цикл статей, який буде нашим невеличким внеском у Ваш розвиток та дозволить рухатись вперед.

Тож, довіртесь професіоналам своєї справи і перекладіть на них частину своїх робочих проблем. Все інше ми зробимо самі…

Кабінет Cashӓlot

Cashӓlot має дві складові:

  • перша – це Кабінет Cashӓlot (ще його називають бек-офісом);
  • друга – робоче місце касира ПРРО Cashӓlot.

Поговоримо про першу, адміністративну, складову, яка є особистим кабінетом користувача. Основна мета Кабінету Cashӓlot – координація та керування Вашими даними щодо процесів продажу. А у теперішній час - ще й збереження даних Вашого бізнесу, можливість бути мобільними. Тут буде інформація про Ваші суб’єкти господарювання (далі – СГ), господарські одиниці (ГО), що Вам належать, ПРРО та касирів, довідники номенклатури, інформація по розрахунковим операціям та фіскальним звітним чекам, а також аналітика на основі цих даних.

Від налаштування Кабінету Cashӓlot залежить Ваша злагоджена робота за всіма робочими місцями касира та ГО!

Як зареєструватися у Кабінеті Cashӓlot – див. відео.

Для авторизації у Кабінеті Cashӓlot:

1. Перейдіть на сайт: https://my.cashalot.org.ua/.

2. У однойменних полях введіть номер телефону та пароль, які були вказані при реєстрації. Натисніть кнопку Увійти (Рис. 1):

Авторизація в Кабінеті Cashalot

Рис. 1

 Керувати Кабінетом Cashӓlot може представник власника суб'єкта господарювання: додавати інформацію про суб'єктів господарювання, завантажувати зареєстровані ГО та ПРРО, додавати користувачів-касирів та надавати їм доступ до ПРРО. Крім того, він має доступ до розділів:

  • Довідники (актуалізація довідників та здійснення їх синхронізації з ПРРО, наприклад, довідника Номенклатура);
  • Документи (легке створення та подання ф. № 20-ОПП, Заяви про реєстрацію ПРРО (ф. № 1-ПРРО) та Повідомлення про надання КЕП (ф. №5-ПРРО). Крім того, можна швидко повідомити про несправність ПРРО (за ф. №2-ПРРО) чи подати Заяву щодо ліцензії на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами);
  • Аналітика (аналіз даних щодо обсягів продажу, кількості зареєстрованих фіскальних чеків та сум цих чеків, кількості проданих товарів протягом дня, тижня тощо);
  • Користувачі (керування користувачами-касирами, що працюють з ПРРО у суб’єкта господарювання).

Про що слід знати?

Для безперебійної роботи як у Кабінеті, так і у ПРРО Cashӓlot, слід потурбуватись про:

1. реєстрацію нових ГО (подати ф. № 20-ОПП через Кабінет Cashӓlot);

Як це зробити – дізнайтесь тут.

2. реєстрацію ПРРО (подати форму № 1-ПРРО через Кабінет Cashӓlot);

За допомогою ф.№1-ПРРО на фіскальному сервері реєструється кожен придбаний програмний РРО. У відповідь фіскальний сервер надсилає фіскальний номер, за яким Ваш програмний реєстратор було включено до Реєстру ПРРО. До речі, якщо у Вас вже є зареєстровані ГО та ПРРО, їх можна легко «підтягнути» з фіскального серверу контролюючого органу у Кабінет Cashӓlot.

3. реєстрацію кваліфікованого електронного підпису (КЕП) касира;

Реєстрація КЕП/ЕП касирів для роботи у ПРРО здійснюється за поданням Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за ф. №5-ПРРО. Як його зареєструвати через Кабінет Cashӓlot – читайте у матеріалі.

4. додавання користувачів (касирів, старших касирів) та надання їм доступу до ГО та ПРРО.

Працюйте у ПРРО Cashӓlot із задоволенням!

Докладніше про необхідні Вам розділи та налаштування розповімо вже незабаром в одному з наступних матеріалів. Слідкуйте, щоб бути обізнаними!

Якщо вирішили до нас приєднатися, у нагоді стануть контакти: