вгору

Що робити платнику у разі втрати ліцензії?

У разі втрати або пошкодження ліцензії, зокрема, на оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання (у т. ч. іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) видає суб’єкту господарювання дублікат ліцензії протягом трьох робочих днів.

Такий порядок встановлено нормами Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР.

Важливо! Строк дії дубліката ліцензії не може перевищувати строку дії, зазначеного у втраченій або пошкодженій ліцензії. 

За видачу дубліката ліцензії на оптову торгівлю, роздрібну торгівлю справляється плата у розмірі 780 грн, яка зараховується до бюджету згідно з чинним законодавством.

Про це повідомили податківці ДПС у Полтавській області.

Нагадаємо, що у програмі M.E.Doc є бланк Заяви щодо ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (ідентифікатор форми J/F1303402).

Зазначений бланк містить поле “Видача дубліката ліцензії”:

ліцензії, акцизні товари, заява

Наразі така Заява подається до контролюючого органу лише в паперовому вигляді.

Більше корисних новин читайте у Блозі бухгалтера, в Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.